Закон озакоњења објекта

0

На данас одржаној конференцији за медије, начелник ОУ Радивоје Павловић говорио је о закону о закоњењу објеката, који је је ступио на снагу крајем новембра ове године.

„Овим законом уређују се услови, поступак и начин озакоњења, односно делови објекта изграђених без грађевинске дозволе, одобрења за изградњу, услови, начин и поступак издавања решења о озакоњењу, правне последице озакоњења, као и друга питања од значаја за озакоњење објеката“, објаснио је начелник Павловић.

Он је додао да овај закон има за циљ да се нелегално изграђени објекти уведу у правни систем.

r.pavlovic

У том смислу формирана је комисија од 22 члана, који ће вршити попис свих објеката, и то стамбених, пословних, економских, помоћних, произвољних и других.

Са радом се креће 4. јануара, док ће попис бити подељен у четири зоне, сам град је подељен у три, док су у четвртој зони сва сеоска насеља.

Начелник ОУ Радивоје Павловић, нагласио је да је договорено , како грађани не би имали трошкове тако што им техничке извештаје раде пројектантске куће, већ да тај посао предузме ЈП „Дирекција за планирање и изградњу“ Лебане.

mvladev

Грађевински инспектор општине Лебане Митко Владев упутио је апел грађанима да сарађују са пописивачима, да припреме потребну документацију како би се испоштовао рок за завршетак.

Владев оцењује да је ово јединствена шанса коју не треба пропустити.

Рок да се попишу сви објекти је 27. новембар 2016. године. 

 

ПОДЕЛИТЕ.