Успешно представљени туристички потенцијали

0

Из Туристичке организације општине Лебане потврдили су да су током ове године са успехом представили туристичке потенцијале општине на разним манифестацијама у окружењу. И то на, “ Изложби сувенира и туристичких публикација“ у Лесковцу, „Етно сусретима“ у Нишкој бањи, „Изложби старих заната“ у Лебану  као и на „Златном котлићу гејзера“ у Сијаринској бањи.

ТООЛ ове године била је суорганизатор „Теодора феста“ у сарадњи са Канцеларијом за младе у Царичином граду, а након тога у сарадњи са Организационим одбором за културу општине Лебане и сликарком Елидом Станојевић, организовали су 12. Међународну ликовну колонију „IVISTINIANA PRIMA“ .

Такође, ТООЛ је током године имала добру сардњу и са основним школама, те је организовала квиз за основце поводом 200 година од почетка Другог српског устанка, а априла у Високој пословној школи струковних студија у Лесковцу, ТООЛ је учествовала на радионици „Туризам и аутохтона гастрономска понуда“ у оквиру ТЕМПУС пројекта.

tool

У сардњи са Канцеларијом за младе као и Планинарско-бициклистичким клубом „Радан“ представили су се на Међународном сајму туризма у Нишу.

На манифестацији „Моја Србија – караван“ у Лесковцу у виду лифлета представљени су туристички потенцијали општине Лебане и манифестације које се организују у Лебану.

Последње у овој години што је радила ТООЛ је изложба „Легенда о Царичином граду “ у Народном музеју у Лесковцу од 26.11. до 12.12.2015. године.

„Поред свега овога што смо током године радили врло нам је значајан „лого“ на коме је уметничком формом приказан Царичин град, центар Лебана и планина која представља обронке Радана и Гољака. По том  знаку у будуће биће препознатљива Туристичка организација општине Лебане“, задовољно прича сарадник у туризму, Ирена Анђелковић.

Додала је да је ТООЛ на фејсбук страницама и сајту  представља новости у туризму и култури општине Лебане, као и о другим догађајима и спорту.

Оно што је од посебне важности з ТООЛ је да је Скупштина општине Лебане формирала комисију за категоризацију смештајних капацитета у функцији туризма.

У циљу упознавања туриста са појединостима у процесу категоризације апартмана, станова, кућа и сеоског туристичког домаћинства у припреми је Информатор.

То је уједно и прилика да се упосле жене са села.

Све информације у вези категоризације можете добити у Туристичкој организацији општине Лебане.

 

ПОДЕЛИТЕ.