Најбољи у спорту у Лебану

0

Синоћ је одржано „Спортско вече“ где су најзалужнијима у спорту додељена спортска признања, златне плакете, специјалне плакете као и специјална признања.

Најбољи спортиста у Лебану за 2015. годину је Милош Станковић – Фудбалски клуб „Радан“, док је најбоља спортисткиња Милица Ђорђевић – Рукометни клуб „Радан“. Признање за најбољи спортски колектив додељено је Женском одбојкашком клубу „Радан“ из Лебана, а за најбољег тренера у Лебану за 2015. годину проглашен је Драган Цветковић – Женски одбојкашки клуб „Радан“. Ове године признање најбољег спортског радника припало је Драгану Миљковићу – Фудбалски клуб „Јединство“ Бошњаце, док је најбоља млада спортска нада општине Лебане Никола Станчић.

najbolji-sportisti-2015

Златна плакета Спортског савеза општине Лебане додељена је Спортском савезу Србије за изузетан допринос у популаризацији спорта у општини Лебане.

Специјалне плакете додељене су: Фудбалском клубу „Радан“, Лебане, Фудбалском клубу „Јединство“ Бошњаце, Фудбалском клубу „Раднички“ Пертате, Кошаркашком клубу „Радан“ Лебане, Стонотениском клубу „Радан“ – пододом оснивања клуба, Карате клубу „Викторија“, такође, поводом оснивања клуба, Обојкашком клубу „Радан“ Лебане, Рукометном клубу „Радан“, Клубу спортова снаге „Кинг“ Шумане, Карате клуб „Радан“ Лебане, Мачевалачком клубу „Феникс“ Лебане, Шаховском клубу „Радан“ Лебане, Секцији ветерана Фудбалског клуба „Радан“ Лебане, Регионалном стонотениском савезу Ниша за изузетан допринос у развоју стоног тениса у Лебану, Женском одбојкашком клубу „Видовдан“ Доња Гуштерица ( Косово и Метохија) за посебне братске односе са ЖОК „Радан“ Лебане и развијање спортске сарадње два клуба, Женском рукометном клубу „Лихнид“ Охрид, Република Македонија за посебне братске односе са ЖРК „Радан“ Лебане и развијање спортске сарадње два клуба . 

Специјална плакета додељена је и Михајлу Срећковићу из Лебана за изузетне резултате у каратеу у 2015. години.

najbolji-sportisti-2015a

Спортски савез општине Лебане специјална признања, за изузетан допринос у развоју спорта у Лебану,  доделио је Основној школи „Вук Караџић“ Лебане, Основној школи „Радоје Домановић“ Бошњаце“, Гимназији – Лебане, Средњој техничкој школи „Вожд Карађорђе“ Лебане, Дому Здравља Лебане, Полицијској станици Лебане – начелнику Игору Миљковићу.

Специјална признања, такође, за изузетан допринос у развоју спорта у општини Лебане,  додељена су и председнику општине Лебане Горану Јањићу, председнику Скупштине општине Лебане Срђану Јовићу, Новици Марјановићу – за изузетан допринос у развоју шаха, Божидару Трајковићу – за изузетан допринос у развоју каратеа, Небојши Ђорђевићу – за изузетан допринос у популаризацији спорта у Лебану као и Мирославу Марјановићу и Ивици Богдановић – координатору Канцеларије за младе.

najbolji-sportisti-2015b

Постхумне плакете Спортског савеза општине Лебане додељене су , др Братиславу Ђорђевићу – Ђори , председнику Спортског савеза општине Лебане у периоду од 2000. до 2013. године као и за изузетне заслуге у развоју спорта у општини Лебане и Драгану Станковићу – Мекију, такође, за изузетне заслуге у развоју спорта у општини Лебане.

Свима награђенима, председник општине др Горан Јањић синоћ је честита и рекао да је спорт наша нада ,   док је мисија инвестирање што више у спорт.

Додао је да је план да се среде спортски трени и да се заврши Балон хала, како би спортисти имали боље услове за рад, јер су они то заслужили што се види по постигнутим резултатима.

На крају, свима је пожелео срећну Нову годину, спортски успех и позитиван баланс.

 

ПОДЕЛИТЕ.