У служби пацијената

0

Хитну медицинску помоћ, у склопу Дома здравља данас је републички санитарни инспектор Здравко Митић, прогласио отвореном. Отварању ове службе присуствовао је и председник општине Горан Јањић, председник Скупштине општине Срђан Јовић, као и њихови заменици и помоћници и коалициони партнери.

u-sluzbi-pacijenata

У 200 адаптираних квадрата, ове службе смештене су, поред чекаонице за пацијенте, две лекарске ординације, просторија са девет лежаја за пружање хитне помоћи пацијентима и још пар потребних помоћних просторија.

„ Тридесет година није ништа, тако значајно отворено у оквиру нашег Дома здравља. Ово смо сада урадили, пре свега, у корист пацијентима, самим тим направљен је и конфор у раду “, каже директор Дома здравља Горан Михајловић.

u-sluzbi-pacijenata2

Он је додао, да служба има пет лекара и седам медицинских сестара. Поред тога , служба има и све неопходне апарате за пружање хитне помоћи, али поред два санитетска возила потребно је бар још једно.

Републички санитарни инспектор Здравко Митић, поручио им је да не штеде на едукацији јер људски живот нема цену.

Још је саветовао, да је неопходно да у овој служби раде два лекара ноћу, као и дању.

u-sluzbi-pacijenata3

Вредност адаптирања хитне помоћи је око 5 милиона динара.

Министарство здравља је за адаптацију издвојило око 3 милиона динара и још 1.200.000 динара за апарате, а остатак новца издвојено је из буѕета локалне самоуправе.

u-sluzbi-pacijenata4

ПОДЕЛИТЕ.