Планови Центра за социјални рад

0

Директорка Центра за социјални рад Драгана Гоцић Вукадиновић, рекла је да ће новина у раду ове установе, бити електронско умрежавање, односно, следећег месеца почеће са радом јединствени информациони систем.

„Електронско умрежавање највише ће користити радницима ове установе, јер ће лакше долазити до податаке корисника Центра, рад ће бити ефикаснији а побољшаће се и квалитет услуга“ објаснила је директорка Гоцић Вукадиновић.

Dragana-Gocic-Vukadinovic

Додала је , да је један од планова у раду Центра,  и рад на побољшању интеграције и бољој инклузији особа са инвалидитетом. 

„План је да се направи и приступна рампа за особе са инвалидитетом, која ће у многоме олакшати прилаз установи, и не само овим, већ и старим особама, као и мајкама са бебама у колицима , који су редовни корисници наших услуга“, одлучна је директорка.

Центар за социјални рад тренутно броји 868 корисника новчане и социјалне помоћи и шеснаест корисника помоћи у кући.

centar-za-sojialni-rad

Поред тога, осам стручних радника на пословима социјалног рада, пружају још и породично-правну заштиту свим категоријама становништва, радећи на материјалном збрињавању породице, саветовању и медитацији у циљу смањења и преневирања асоцијалног понашања корисника свих старосних доби.

ПОДЕЛИТЕ.