Одржана 8. седница Општинског већа општине Лебане

0

Са почетком од 8 сати одржана је 8. седница Општинског већа општине Лебане са Дневним редом од 14 тачака.

На почетку седнице разматран је предлог директора ОШ  „Радован Ковачевић-Максим“ за изменом Правилника о начину остваривања права на подршку младим талентима са територије општине Лебане. Известилац помоћница председника Наташа Стојановић објаснила је да се у текућој школској години за коју се додељује финансијска подршка на такмичењима, олимпијадама, смотрама на републичком нивоу и међународним такмичењима где су ученици освојили прву, другу и трећу награду измени на прво, друго и треће место осим из предмета математика.

У даљем току разматрани су предлози Одлуке о утврђивању накнаде за коришћење јавних површина, као и о начину коришћења површина јавне намене у данима одржавања културних, спортских, забавних и других манифестација у Лебану.

Допуном Дневног реда разматран је предлог Решења о образовању Комисије за капиталне инвестиције општине Лебане. Такође донета је Одлука о покретању поступка ликвидације ЈП „Лебане“, о престанку функције директора тог предузећа, као и престанку функција чланова надзорног одбора предузећа које се бави одржавањем улица и путева, просторног планирања и уређењем грађевинског земљишта ЈП „Лебане“ из Лебана.

Све тачке са данашње седнице усвојене су гласовима чланова Општинског већа општине Лебане.

ПОДЕЛИТЕ.