Награда најхуманијима

0

У организацији Црвеног крста Лебане, поводом 14. јуна – Светског дана добровољних давалаца крви, организована је додала признања за вишеструке добровољне даваоце крви у холу Дома културе „Радан“.

За остварених 75 давања плакету је добио Драгољуб Стојилковић, а за 50, 35, 20,10 и 5 давања 42 добровољних давалаца крви.

Присутне су поздравили и уручили признања председник Црвеног крста Лебане, Прим. др Славољуб Спасић и секретар Вишеслв Вукадиновић.

nagrade-najhumanijima

„Пријем којим традиционално обележавамо Светски дан добровољних давалаца крви представља прилику да укажемо на значај људи који анонимно, добровољно и без накнаде дају крв и тако спашавају животе. Они су хероји данашњице који брину о себи, али и о другима и овом приликом позивамо све наше суграђане који нису до сада дали крв, а који су у могућности да то учине и тако постану део ове хумане породице. Захваљујући великом броју несебичних давалаца и волонтера Црвеног крста, Лебане има добро организовано и развијено давалаштво крви“ рекао је стручни сарадник Црвеног крста, Славиша Стевановић.

nagrade-najhumanijima2

Светски дан добровољних давалаца крви установила је Светска здравствена организација као дан рођења проналазача крвних група Карла Ландштајнера. На дан организације Црвеног крста широм света синхроним манифестацијама указују на специјалну улогу добровољних давалаца крви у спасавању живота и раде на подизању јавне свести за потребом и важношћу сигурне и благовремене снабдевености крвљу.

Мото овогодишњег Светског дана добровољних давалаца крви , гласи: „Хвала Вам што се ми спасили живот“.

nagrade-najhumanijima1

 

ПОДЕЛИТЕ.