27. седница Скупштине општине

0

Одборници Скупштине општине на данашњој, 27. седници усвојили су низ предлога и одлука које су битне за функционисање општине.

Након усвојене прве тачке дневног реда, предлог Одлуке о допуни Статута општине Лебане, на дневном реду се нашао и предлог Одлуке о завршном рачуну за 2014. годину, о којем се највише полемисало.

Руководилац Одељења за финансије, Саша Младеновић, одговорио је на питања одборника али им је и предложио да је боље да дају предлоге шта и како радити уместо самих критика.

Председник Скупштине општине , Срђан Јовић, предложио је, а сложили су се и одборници, да им се у року од недељу дана достави писмени Извештај из Одељења финансија, где и за шта се троши новац из буџета.

27-sednica

Након тога, усвојен је и предлог Пројекције буџета општине Лебане од 2013. до 2022. године.

На данашњој седници разрешен је директор ЈКП „Водовод“ Андрија Кражић а за в.д директора именована Наташа Васић. 

Такође, изгласали су предлог Одлуке о допуни Одлуке о дугорочном задуживању буџета општине Лебане ради финансирања капиталних инвестиционих расхода као и предлог Одлуке прве измене и допуне Плана јавних набавки добара, услуга и радова општине Лебане за 2015. годину.

Што се тиче извештаја на дневном реду су се нашли: Извештај о раду Центра за социјални рад Лебане за 2014. годину, извештај о раду дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју за 2014. годину и извештај о раду Службе за помоћ у кући за 2014. годину. Сва три извештаја су усвојена.

27-sednica1

Након тога, прихваћен је и низ  предлога решења:  предлог Решење о прихватању иницијативе за оснивање Савета скупштина градова и општина југоисточне Србије, предлог Решења о именовању Бојана Јовановића за директора Алериа, предлог Решења о именовању чланова ШО Техничке школе „Вожд Карађорђе“, предлог Решења о именовању председника и чланова комисије за планове и предлог Решења о именовању члана комисије за спровођење поступака јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

Одборници су данас, усвојили и предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о локалним комуналним таксама и предлог Одлуке о уређењу саобраћаја на територији општине Лебане.

На крају седнице, одборницима се обратио и председник општине Лебане Горан Јањић, који их је позвао да се „ману“ тужакања и озбиљно се окрену раду за бољи живот у Лебану, уједно, свима је пожелео пријатан одмор.

 

ПОДЕЛИТЕ.