Дом здравља у Лебану добио је два нова апарата

0

„Дом здравља у Лебану добио је један биохемијски и један ултразвучни апарат најновије генерације, захваљујући Министарству правде, од наплаћених судских такси. Вредност ових апарата је 5.910.000 динара“ – казао је за портал Инфо центар југа директор Дома здравља у Лебану, др Воја Трајковић и најавио, да најкасније до нове године стиже и ново санитетско возило.

У току су финални радови на новоформираном одељењу Хемодијализе што ће бити од великог значаја за оболела лица а којима је дијализа неопходна, већ у току наредне недеље кренућемо са убацивањем апарата. Завршена је и обука за медицинско особље, ту ће бити шест медицинских сестара и два доктора који су добили сертификате“ – казао је Трајковић.

Према нашим незваничним сазнањима, одељење Хемодијализе у Лебану, 8. новембра на Дан општине, требало би да отвори председник Републике Србије Александар Вучић. Ову информацију директор Трајковић није могао да нам потврди али је није ни демантовао.

„Добили смо нови ултразвучни апарат и сада можемо радити: доплер крвних судова, врата и ногу, преглед дојке, штитне жлезде и ултразвучни преглед апдомена. До сада то нисмо радили јер смо имали стари апарат, тако да су наши пацијенти били принуђени да за ту врсту прегледа одлазе у Лесковац. Акутни болесници збрињавају се у кратком року, од данас за сутра, за децу до 25 година не заказујемо а заказивања нема ни за онколошке пацијенте“ – казала је за наш портал радиолог лебанског Дома здравља Злата Ристић.

На радиологији Дома здравља Лебане дневно се обави до 20 ултразвучних прегледа, а набавка новог апарата унапредиће рад те службе јер је замењен стари апарат који је био у употреби неколико деценија.

Нов биохемијски апарат у лабараторији лебанског Дома здравља.

По речима директора Трајковића, досадашњи биохемијски апарат који је у функцији, највероватније ће бити пребачен у Здравственој станици у Бошњацу.

Иначе, на објекту Дом здравља у току су радови, и то први пут од оснивања, на замени дотрајале столарије. Извођач радова је „Југоградња ДОО“ из Београда а вредност радова је 15.386.524,54 динара без ПДВ-а. Рок за завршетак радова је 90 дана, почевши од 16. августа 2017. године.

ПОДЕЛИТЕ.