Почела дечја недеља

0

Дечја недеља почела је данас, а овогодишња манифестација која траје седам дана одвија се под слоганом „Градимо мостове медју генерацијама – За радост сваког детета“. Традиционално обележавању дечје недеље придружиле су се и лебанске основне школе, као и предшколска установа.

У ОШ „Вук Караџић“ данас је свечаном приредбом отворена дечја недеља. Ученици нижих разреда ове образовне установе припремили су богат програм у сарадњи са својим учитељима, који су данас извели за своје родитеље и другаре.

На самом почетку ученици четвртог разреда представили су конвенцију о дечјим правима која важе у целом свету. Након упознавања са основним дечјим правима приредба је настављена културно забавним програмом. Било је ту песме, игре, ревитација, али и драмских минијатура.
Поред осталог на сцени ОШ „Вук Караџић“ могло се видети и коло „Ја посејах лубенице“, потом добро позната народна игра „Дивна, Дивна“, а могли смо и да чујемо шта су то мушкарчина, а шта женскарчине.

На самом крају програма најмлађи малишани, односно прваци, заиграли су добро познату игру „Хоки-Поки“.
Како сазнајемо током целе недеље биће разноврсних активности, те се тако сутра организују радионице са родитељима, за среду су предвиђене игре без граница и спортске активности, четвртак је резервисан за квиз знања, док се у петак организује журка за све ученике ове образовне установе.

ПОДЕЛИТЕ.