Чишћени канали и воде II реда

0

У кабинету председника општине др Горана Јањића одржана је седница Штаба за ванредне ситуације где је било речи о тренутном стању на територији општине Лебане. 

Иако је била проглашена ванредна ситуација на територији целе државе, у Лебану није било већих проблема, рекли су на овом састанку.

О радовима на терену у протеклих десетак дана говорио је помоћник председника општине Срђан Перић.

„Протеклих дана очистили смо канал код  „Трикотаже“ и бившег  „Полета“, затим, канал код цркве у Бошњацу, канал у Лугару, Великом Војловцу и Ћеновцу, чишћен је одрон клизишта на релацији Кључ-Клајић и пуњени су џакови на реци Јабланици у Лебану“, рекао је Перић и потврдио да су генерално, због обимне падавине путеви у лошем стању и у доњем и у горњем подручју општине.

Што се тиче пољопривредног земљишта, из пољоприврене службе општинске управе Предраг Станковић каже да је једино у Радиновцу дошло до одрона пољопривредног земљишта.

Зато је начелник општинског Штаба за ванредне ситуације , Зоран Станковић, рекао да треба активирати комисију за процену штете и све то у складу са могућностима санирати , са чим су се сложили и чланови овог Штаба.

Такође, речено је да је у 2015. години за чишћење канала и воде II реда, општина издвојила 4.800.000 динара.

„Извршена је комплетна регулација Ашанског канала, затим Грбичког  као и Лозичког потока, самим тим очишћен је и поток у Кривачи“, набраја секретар Месне заједнице Лебане, Новица Мирковић.

 

 

 

 

ПОДЕЛИТЕ.