Коштана срж за малог Николу

0

Никола Петровић осмогодишњак из Лебана који већ годину дана болује од леукемије , упућен је у здравствену установу Azienda Ospedaliera Padova у Италији на зрачење, како би му наднадно урадили и трансплатацију коштане сржи.

Како је речено у лебанском Дому здравља, Никола је упућен у ову здавствену установу на лечење до 5 дана, на предлог стручног колегијума Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „др Вукана Чупић“, као референтне установе, а донатор коштане сржи је из Немачке.

Директорка дечјег вртића Невена Здравковић, која је од почетка болести уз малог Николу и његову мајку, потврдила је да је Никола добро поднео зрачење у Италији и да ће се крајем месеца трансплатација коштане сржи обавити на Институту за мајку и дете у Београду, када ће и донатор доћи из Немачке.

За Николу и његову мајку лебански Дом здравља обезбедио је превоз санитетом на релацији Лебане-Падово-Лебане.

Речено је да је ово први случај у јужноморавском региону да нека здравствена установа обезбеди превоз за пацијенте у Иностранство.

Безобзира на стара возила, где је најновије возило старо око 10 година, лебански Дом здравља може да се похвали једним добрим гестом.

У нади да се оваква потреба не јавља више, послат је апел свим добрим људима који могу да помогну да се обезбеди ново санитетско возило.

ПОДЕЛИТЕ.