Поклон Библиотеци

0

Библиотека „Бранко Радичевић“ у 2015. години приновила је 2880 публикација. Набавку поклоном чине књиге из откупа Министарства културе (850), поклон читалаца, појединаца, аутора и издавача (761), поклон НБС-е (256), Радио-Београд „Књига солидарност“ (985) и Блиц, дневне новине (28).

Библиотека своју укупну делатност обавља у складу са законским прописима, а у стручном раду према савременим међународним стандардима.

„Поклон појединаца је један од најчешћих видова попуњавања књижног фонда. Пријатно смо изненађени гестом др Драгане Вулановић из Лесковца. После смрти свог супруга, Лебанчанина, познатог интернисте др Душана Вулановића, који је срцем и душом био везан за свој град Лебане. Др Драгана је поклонила нашој Библиотеци поклонила више од шездесет књига“, рекла је захвална директорка ове Библиотеке , Гордана Миљковић.

Додала је да је права реткост данас наићи на стрпљиве, љубазне, предусретљиве људе који вредним поклонима -књигама доприносе попуњавању књижног фонда Библиотека широм Србије.

„Велико ми је задовољство , да се свим дародавцима, који су вредним поклонима – књигама допринели попуњавању књижног фонда наше Библиотеке и у своје лично име, најсрдачније захвалим“, рекла је директорка.

ПОДЕЛИТЕ.