Обавештење регистрованим политичким странкама

0

Како је Уставом РС и Законом о политичким странкама призната улога политичких странака у демократском обликовању политичке воље грађана, дана 29.11.2021.године потписан је Споразум о унапређењу услова за одржавање избора, а с тим у вези како би се омогућило остваривање зајемчене слободе политичког организаовања, деловања и остваривања политичких циљева.

С тим у вези обавештавају се све регистроване политичке странке, укључујући и оне које немају посланике и одборнике, да ће општина Лебане дозволити бесплатно коришћење просторија Месних заједница за политичке активности, с тим шго би за време изборне кампање право на бесплатно коришћење просторија Месних заједница имале и групе грађана које су подносиоци проглашене изборне листе односно предлагачи проглашеног кандидата у складу са чланом 33. Споразума о унапређењу услова за одржавање избора.

Напомињемо да је Општинска управа обезбедила дежурство општинских оверитеља ван радног времена и у дане празника а све док траје процес кандидовања и прикупљање потписа за учешће на изборима.

Наведене политичке странке у обавези су да благовремено поднесу писмени захтев за коришћење просторија Месних заједница на територији општине Лебане.

Oбавештење политичким странкама 7.3.2022

ПОДЕЛИТЕ.