Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

0

Прва седница Штаба за ванредне ситуације општине Лебане одржана је данас од 11 часова у Скупштинској сали Општине Лебане.

У првом делу седнице поред разматрања стања на територији општине Лебане, усвојен је Извештај о раду ОШВС за 2021. год. као и План рада ОШВС за 2022. годину. У оквиру 5. тачке Дневног реда именовани су повереници и заменици повереника цивилне заштите на територији општине Лебане.

Други део седнице OШВС – свечани део, односио се на обележавање 1. марта Светског дана цивилне заштите – установљеног 1990, у знак сећања на дан када је 1972. године ступио на снагу Статут међународне организације за цивилну заштиту, који је регистрован при Секретаријату Уједињених нација.

Командант ОШВС, Иван Богдановић, потсетио је да је циљ обележавања овог дана указивање на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суаочавању са њима, као и одавање признање за њихове напоре, жртве и подвиге.

Снажан сектор цивилне заштите може да успостави правовремен и ефикасан одговор друштва на изазове и ризике. Задатак је да се снаге цивилне заштите добро опреме и обуче за деловање у ванредним ситуацијама.

ПОДЕЛИТЕ.