„Животињска Фарма“ вечерас на Урбан Фесту у Нишу

0

Представа театра Гимназијалац из Лебана, наступиће 5. септембра на 13. Међународном фестивалу студентских позоришта „Урбан Фест“ у Нишу.

Представа која је освојила неколико награда на позоришним фестивалима представиће се публици у Нишу у дворишту Универзитета у уторак од 22 сата, а према најави организатора уколико пада киша представа ће бити одиграна у луткарском позоришту.

Млади и талентовани гимназијалци са представом „Животињска фарма“ освојили су прво место на Републичкој смотри гимназијских позоришта у Крагујевцу, а представа је такође награђена и за најбољу режију, а Теодора Срећковић за најбољу женску улогу на Смотри аматерских позоришта Србије, одржане у Лебану.

Представу “Животињска фарма” писца Џоржда Орвела режирао је професор српског језика и књижевности Душан Благојевић, уз помоћ колегинице Иване Крстић, професорке српског језика и књижевности.

„Желели смо да испричамо причу о великим лажима које су постојале, постоје и постојаће – а у име којих су животе губиле хиљаде и хиљаде људи. „Животињска фарма” је представа о мраку у човеку, и око човека , а у мраку је све дозвољено, о тренуцима када људи све више подсећају на животиње, о дехуманизацији човека и хуманизацији животиња“, каже режисер представе Душан Благојевић и додаје „Ово је прича о временима у којима се не може распознати ко је свиња, а ко човек – нека опросте свиње, што би рекла моја нана“ закључује Благојевић.

Урбан фест Ниш, уторак 5. септембар 22 сата двориште Универзитета, у случају кише луткарско позориште.

ПОДЕЛИТЕ.