Власник „Ормо“ и министар Љајић у Лебану

0

Власник турске компаније “Ормо” Аднан Оцалгирај, у пратњи овлашћеног представника Бесима Минкаре као и својих најближих сарадника, обишао је јуче некадашње текстилно предузеће “15 Мај Експортекст”.

Најпре су одржали састанак са локалним руководством на челу са председником општине Зораном Илићем, на ком је присуствовао и директор Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски округ Горан Јовић, а затим су заједно обишли круг и хале Експортекста. Иначе, београдска фирма “РООФС” је главни извођач радова на санацији и адаптацији производних хала а ради се по пројекту инжењерског тима кога је предложила Влада РС.

Подршку локалном руководству дао је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић са својим сарадницима како би се рок за санацију,од 60 дана,испоштовао. Министар је истакао да је Лебане један од приоритета Владе као општина која мора бити сагледана и да,осим ове турске компаније, планирају још неколико инвеститора да доведу у ову општину.

Председник општине Зоран Илић је министра, власника и представнике фирме ОРМО, до детаља упознао са самим током и поступком који је до сада био спроведен као и са проблемом незапослености грађана ове општине те да отварање ове фирме за Лебане ће значити велики помак.

ПОДЕЛИТЕ.