ВАТРОГАСНА СЛУЖБА У ЛЕБАНУ ДОБИЛА НОВУ ОПРЕМУ

0

Штаб за ванредне ситуације општине Лебане обезбедио је и дао на коришћење нову опрему за гашење пожара ватрогасној јединици у Лебану и то пет нових напртњача за гашење пожара на отвореном простору и једну универзалну млазницу за гашење пожара.
Нову опрему ватрогасно-спасилачкој јединици у Лебану данас је уручио председник општине Лебане Иван Богдановић, који је са својим сарадницима и обишао ову јединицу.

„Вредност ове опреме коју је штаб за ванредне ситуације обезебдио за ватрогасну јединицу је око 80.000 динара. То им је у овом моменту било неопходно, а свакако ћемо се у наредном периоду потрудити да колико смо у могућности помегнемо рад ове јединице“ рекао је Иван Богдановић.Богдановић је додао да ће ова јединица до краја године добити и нове радне просторије јер задњих година ова јединица, која је од надлежних у округу оцењена као једна од бољих, нема основне услове за рад.

„Пројекат за доградњу просторија за ватрогасно-спасилачку јединицу у Лебану је завршен, у току је поступак јавне набавке и надам се да ће ускоро кренути и реализација. Ако све иде по плану пре зиме ће ватрогасна јединица у Лебану добити нови објекат“ нагласио је Богдановић.Ивица Ранђеловић, начелник оделења за ванредне ситуације у Лесковцу захвалио се општини Лебане и Штабу за ванредне ситуације на новој опреми која им је дата на коришћење и истакао да му је драго што су препознате потребе ватрогасне јединице у Лебану и што је на овај начин повећана безбедност грађана.

„Напртнајче које се пуне водом користе се за гашење пожара на отвореном простору, а универзална млазница користи се за гашење пожара ватрогасним возилом на грађевинским објектима. Наша сарадња је одлична и надам се да ћемо у будућности још боље сарађивати“ истакао је Ранђеловић.

Он је додао да одељење у Лебану, које броји 9 ватрогасаца, има одличан састав, одличног командира и имају сјајне резултате.

„Јединица у Лебану је једна од бољих ватрогасних јединица која као и друге јединице у округу има мањих проблема са опремом, али се увек трудимо да те проблеме превазиђемо. Помаже на нам МУП, нешто распоређујемо из других јединица, а нешто нам као што је данас случај помаже и локална смоуправа тако да смо увек спремни да одговоримо на сва искушења.“ закључио је Ивица Ранђеловић

ПОДЕЛИТЕ.