Учионица је свуда око нас

0

Рад две учитељице из основне школе „Радован Ковачевић Максим“ из Лебана, Љубинке Бубе Богдановић и Слађане Здравковић, биће презентован у недељу на 29. Сабору учитеља на Учитељском факултету у Београду.

Радом „Учионица је свуда око нас“, ове две учитељице , презентоваће „пример добре учитељске праксе“, а циљ им је да допринесу укупном нивоу знања, вештина и компетенција у друштву.  

ucionica-svuda

„Права вредност образовног система да се код ученика пробуди истинско задовољство учења како у учионици тако и ван ње. Важно је код деце изнеговати самопоуздање и критичко мишљење“, каже учитељица Љубинка Богдановић и додаје да учење треба да буде прихваћено као вредан и занимљив рад, а не као мучна обавеза да се градиво савлада.

Објашњено је да овим начином учења резултати су видљиви, а ученик од најмлађег узраста размишља и креира свој пут као и животно опредељење. 

„Ово признање је за нас од великог значаја, зато ћемо и у будуће наставити са амбијенталном наставом, зато што деца треба да уче на очигледним примерима“, рекла је учитељица Љубинка Буба Богдановић.

На овом сабору  презентују се само најбољи радови из целе Србије.

 ucionica-svuda1

 

ПОДЕЛИТЕ.