Стигли апарати за хемодијализу

0

Одељење хемодијализе лебанског Дома здравља, добило је пет апарата за хемодијализу. Апарати су донација фирме DOO “MEDICON” из Деча.

Пацијенти оболели од бубрежне исуфицијенције, са територије општине Лебане, убрзо ће моћи да одахну јер неће морати да путују до лесковачког здравственог центра како би се тамо дијализирали.

Већ је писано у медијима о овом пројекту али велики помак је и донација фирме DOO “MEDICON”из Деча, која је донирала пет апарата за хемодијализу као и апарат за осмозу.

Завршена је и обука за медицинско особље, ту ће бити шест медицинских сестара и два доктора који су добили сертификате.

Подсећамо да је недавно Дом здравља у Лебану добио један биохемијски и један ултразвучни апарат најновије генерације, захваљујући Министарству правде.

Стигао је нови ултразвучни апарат и сада се може радити: доплер крвних судова, врата и ногу, преглед дојке, штитне жлезде и ултразвучни преглед абдомена. До сада су пацијенти били принуђени да за ту врсту прегледа одлазе у Лесковац.

Акутни болесници збрињавају се у кратком року, од данас за сутра, за децу до 25 година не заказује се, заказивања нема ни за онколошке пацијенте.

ПОДЕЛИТЕ.