Средња техничка школа све популарнија

0

Средња техничка школа „Вожд Карађорђе“ у Лебану ће у школској 2016/2017. години имати 4 одељења. Смер „Аутомеханичар“ и „Механичар грејне и расхладне технике“ замењен је смером „Трговац“, како би и девојчице имале места за упис у трогодишњу школу, јер је од ове школске године уведен критеријум да 4. степен могу да упишу само ученици који прелазе праг од 50 бодова. Остала занимања се неће мењати у овој школи.

„Један од четири смера у нашој школи је „машински техничар за моторна возила“, који поред дијагностике омогућава ученицима полагање возачког испита у четвртој години на терет школе, други смер је „саобраћајни техничар“, једно од најпопуларнијих занимања у Србији, где се уписују одлични ученици, и возачки испит полажу већ у 3. години и смер економске
струке – финансијски техничар, који омогућава ученицима сазнање о финансијама и банкарству“, набраја директор ове школе, Срђан Миленковић. Он је нагласио да ученици након завршених ових смерова могу да упишу било који жељени факултет.

Миленковић је потсетио да је у школској 2015/2016. години од 120 места школа испунила 118, што очекује и ове школске године. Иначе, у сваком одељењу омогућен је упис за 30 ученика.

„За школску 2016/2017. годину планирамо верификацију нових занимања за 3. степен и то за: конобаре, куваре, пекаре, месаре, посластичаре и друге и зато се јавља потреба за надоградњом школе изнад ученичке радионице, како би добили простор за још две учионице“, одлучан је директор Миленковић.

Занимљив податак је да је ова школа, пре 2008. године, имала по два одељења образовног профила 3. степена и једно одељење са 4. степеном, када је укупно бројала 10 одељења и 205 ученика. Данас школа има 14 одељења, модерне смерове и 400 ученика.

ПОДЕЛИТЕ.