Радујте се с нама и због нас

0

Ускршња изложба „Радујте се с нама и због нас“, одржана је јуче по први пут у лебанској цркви , на празник Цвети, који је посвећен деци.

Према речима намесника јабланичког Далибора Цветковића, зато је и изабран тај дан , како би се деца дружила и ширила Православље.

Изложбу су организовали вероучитељи јабланичког намесништва у сарадњи са лебанском црквом, на којој је учествовало више од 60 детета из Лебана, Бошњаца, Медвеђе и Бојника.

Изложба је била такмичарског карактера, на којој се оцењивало најлепше урађено Ускршње јаје, најлепши ликовни рад, најинспиративнија замисао у вези Васкрса и најбољи рецитал.

cvetnice

Стручни жири чинили су наставнице ликовне културе Јелена Трајковић и Радмила Банковић, као и свештеник Филип Стевановић.

Награду за најлепши ликовни рад заслужио је Стевица Стојковић из Медвеђе, награду за најлепше Ускршње јаје Урош Милетић из Газдара, а награда за најкреативнију замисао припала је основној школи из Бојника.

cvetnice1

Организатори изложбе, рекли су да су задовољни изложбом, премда се одржава први пут, али се искрено надају да она постане традиционлна и да наредних година буде још боља.

Изложбу је јуче видело више од 100 Лебанчана, а деци која су им приредила два сата уживања подељене су дипломе, иконе , бројанице и ланчићи.

Целу изложбу благословио је намесник јабланички отац Далибор Цветковић.

cvetnice2

 

ПОДЕЛИТЕ.