Представа "Аутобиографија" пред београдском публиком

0

Представа "Аутобиографија" коју изводе ученици лебанске Гимназије чланови театра "Гимназијалац", биће изведена 18. јуна у београдском Ташмајданском парку у оквиру програма "Позориште у парку". Иначе, то је друга национална Конференција која окупља просветне раднике , уметнике и све друге који развијају драмске методе и креативност у формалном и неформалном образовању и васпитању.

Конференција ће трајати од 18. до 20. јуна и садржи више програмских целина које, свака на свој начин, подржавају развој компетенција за вођење драмског и креативног рада са децом и младима.

Ове године примљено је 87 пријава за категорије: радионице, позоришне представе и креативне идеје и постигнућа из бројних градова из целе Србије, Хрватске и БиХ.

У категорији позоришних представа своје учешће изборила је и представа "Аутобиографија".

Иначе, ова представа лебанских Гимназијалаца у режији професора српског језика Душана Благојевића, постигла је велики успех на многобројним фестивалима широм Србије.

Прошле године ова представа је победила на 19. сусретима гимназијских позоришта у Крагујевцу. Ове године као прошлогодишњи победници отворили су јубиларну 20. смотру гимназијских позоришта. Затим, на смотри аматерских позоришта у Лебану, гимназијалци су освојили чак седам награда. На фестивалу амтерске позоришне режије у Лесковцу, новембра прошле године, представа "Аутобиографија" добила је специјалну награду за колективну игру. Запажен наступ имали су и у Прокупљу на позоришном фестивалу "Бескрај 10 квадрата" у организацији варошког позоришта "Христион". Из Прокупља, такође, донели су награду за колективну игриу и драматизацију.

" Учешће на овој Конференцији у Београду "нашој" деци сигуран сам пуно значи, јер ће као прво разменити искуста са другом децом, а самим тим изразиће и себе, јер драма је начин да приђу животу и боље га упознају", рекао је проф. лебанске Гимазије Душан Благојевић и додао да је ово за театар "Гимназијалац" круна после свих награда.

ПОДЕЛИТЕ.