Потписани уговори са НСЗ о спровођењу мера активне политике запошљавања

0

Између општине Лебане и Националне службе за запошљавање закључен је Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2024.годину. За реализацију мера обезбеђена су укупна средства у износу од 5.010.000 рсд, где Општина учествује са 2.004.000, а НСЗ са 3.006.000 рсд.

Мере које ће и ове године бити активне су стручна пракса, јавни радови и самозапошљавање и накнадно ће појединачни уговори бити потписани са појединцима који су прошли по конкурсу.

Данас су у сали за састанке потписани уједно и уговори о спровођењу мере стручна пракса са незапосленим лицима која су прошла по конкурсу НСЗ. Потписивањем овог уговора подразумева се да ће се незапослена лица оспособити у својој струци за коју су стекли одређену врсту и ниво квалификације.

Уговори су корисницима уручени у присуству представника лесковачке филијале Националне службе за запошљавање и Општине Лебане, а кандидати за обављање стручне праксе су дипломирани економисти који ће се годину дана оспособљавати за рад у струци.

Општина Лебане у претходних пет година бележи изванредну сарадњу са НСЗ, где је на основу свих мера и програма запошљавања посао добило преко 400 лица.

ПОДЕЛИТЕ.