Потписан уговор за куповину минибуса

0

Председник СО Лебане Бобан Пејић, јуче је потписао уговор о додели бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз сеоског становништва са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем.

Заједно са председником СО Лебане уговоре су потписали и представници још 17 локалних самоуправа у Србији, које су прошле на конкурсу.

Ови минибусеви, како истичу из министарства, служиће искључиво за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго или из села у градско, односно општинско седиште.

„Минибусеви су ту, обезбедили смо средства. Сада је на људима из локалних самоуправа да рационално газдују, да одржавају возила, да обезбеде гориво и возаче. А сељани нека оцењују. Ово је само први корак и зато ће нам од посебног значаја бити њихово мишљење“ рекао је Кркобабић након потписивања уговора.

За овај програм из буџета је опредељено 120 милиона динара. Општина Лебане добила је 7 милиона динара од Министарства за бригу о селу, а за набавку минибуса учествоваће са 747.032 динара из сопственог буџета.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.