Потенцијални инвеститор из Шведске данас посетио Лебане – још 600 радних места

0

Након успешно реализоване инвестиције у Лебану, отварање погона Лебантекс – компаније Ормо из Турске у 2017. години, уз велику подршку председника Републике Србије Александра Вучића и Владе РС, представници локалне власти у Лебану данас су се састали са потенцијалним инвеститором из Шведске који је заинтересован за улагање у Лебану.

„Данас смо угостили потенцијалне инвеститоре из Шведске који су заинтересовани за улагање у нашој општини. На састанку смо договорили неке детаље који би се реализовали у току 2018. и 2019. године. Ради се о компанији „Римастер“ из Шведске, они се баве производњом каблова за тешку ауто индустрију. Погон би требао бити саграђен на површини од 5000 квадратних метара“ – рекао је Иван Богдановић, председник општине Лебане.

Компанија „Римастер“ из Шведске, производи каблове за тешку ауто индустрију а свој погон би саградили на површини од 5000 квадратних метара у селу Бошњаце.

„За Лебане нема засутављања, први инвеститор из Турске, компанија Ормо је повукла ногу, други потенцијални инвеститор је из Шведске. У питању је компанија „Римастер“ заинтересовани су да саграде једну фабрику, уколико им одговарају услови које смо им понудили као локална самоуправа“, истакао је Горан Јовић председник Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски округ.

Наравно да овде мора да се укључи и министарство привреде истиче Јовић и додаје да би за почетак у новој фабрици посао добило око 300 радника а да би наредних година посао добило још 300 радника.
„Ово је знак да можемо очекивати још инвеститора и да је Лебане коначно кренуло путем напретка“ истиче Јовић.

Компанија „Римастер“ би у наредна два месеца требала да одлучи хоће ли у Бошњацу градити фабрику. Према Јовићевим речима локална самоуправа им је понудила да у наредних првој години буду ослобођени плаћана пореза и локалних такси према општини Лебане и понудиула им је државно земљиште у Бошњацу поред самог пута М9.

Након завршетка састанка обишли су круг и хале неколико фабрика, које су тренутно у стечају и које би могле да буду повољне локације за отварање производног погона ове шведске фабрике у Лебану.

ПОДЕЛИТЕ.