Oтворен туристички Инфо центар

0

Јуче је у Лебану отворен туристички Инфо центар у коме ће сви посетиоци и туристи моћи да добију информације о туристичкој понуди општине Лебане али и да купе аутентичне сувенире овог краја.

Реализацију ове инвестиције омогућило је министарство трговине, туризма, и телекомуникација уз подршку министарства културе и локалне самоуправе.

Инфо центар је замишљен да грађанима, али пре свега гостима Лебана пружи све релевантне информације о туристичкој понуди нашег краја са фокусом на археолошки локалитет Царичин Град, најзанчајнију туристичку дестинацију општине Лебане.

„Центар смо добили на коришћење и надам се да ћемо оправдати указано поверење“ рекао је приликом отварања Инфо центра Бојан Јовић директор туристичке организације Лебана.

„Сматрам да смо за протеклих годину и по дана, од када туристичка организација има ново руководство, направили значајне резултате који су видљиви. Реновирали смо визиторски центар Теодора где смо само у прошлој години имали 625 ноћења, послужили смо преко 7500 оброка од чега је зарађено преко 3 милиона динара.“ истакао је Јовић.

Он додаје да су резултати веома добри јер је Туристичка организација по његовим речима протеклих година била маргинализована. Јовић се захвалио министрима Расиму Љајићу и Владану Вукосављевићу јер је уз њихову помоћ изграђен Туристички инфо центар.

„Задовољство ми је што отварамо један овакав објекат у нашем граду. Знам да ће људи из Туристичке организације овај објекат користити на прави начин и да ће Лебане представити у најбољем светлу. Вредност ове инвестиције је око 2.850.000 динара, од чега нам је министарство помогло са 2,5 милиона динара, док је општина Лебане учествовала са 385 хиљада динара“ истакао је на отварању Инфо центра председник општине Лебане Иван Богдановић.

ПОДЕЛИТЕ.