Playmakers програм за децу ускоро у Лебану

0

У Лебану ускоро почиње са радом Playmakers, највећи европски програм за девојчице који има за циљ да их оснажи да уз чаробни свет маште направе први корак на свом фудбалском путу.

Playmakers је спортска активност као ниједна друга. Намењена је девојчицама од пет до осам година и представља забаван и сигуран начин упознавањa фудбала кроз кретање, игру и магију Дизнијевог приповедања. Циљ програма је оснаживање деце да буду здрава и самоуверена, да се спријатеље, науче важне животне вештине и заљубе се у фудбал.

Playmakers користи најновије истраживање о окружењу и тренерском приступу у коме девојчице најбоље уче и уживају у спорту. Дизајниран је тако да омогући девојчицама да први пут доживе фудбал кроз чари Дизнија, и то у окружењу посебно креираном за њих. Сваки десетонедељни наставни план и програм причаће различиту Дизнијеву причу са учесницaма који ће током сваког тренинга репродуковати део приче из филма.

Тренер нашој деци биће лебанчанка, Милица Станковић, репрезентативка Србије и капитен ЖФК Машинац. Она је недавно је са председником општине Лебане, у присуству већнице за спорт Мирјане Богдановић, разговарала о популаризацији женског фудбала, нарочито код девојчица у нашој општини.

Милица је задужена за промоцију УЕФА пројекта Playmakers, који ће осим у Србији, бити реализован у још 9 земаља у Европи. Она је поручила да има подршку локалне самоуправе, због чега јој је част и задовољство и да ће се потрудити да девојчице из њеног Лебана заволе спорт, али и да се забаве уз физичку активност, што је и циљ Playmakers пројекта.

ПОДЕЛИТЕ.