ПБК „Радан“ започео овогодишње активности

0

Своје овогодишње активности, Планинарско бициклистички клуб „Радан“ започео је јуче, успоном на врх Светог Петра(1148 м.н.в.) на Радану.

polazak na radan

Планинари су успон извршили стазом која почиње из Слишанa. Стаза је иначе дуга око десет километара и спада у ред лакших. За фебруарске прилике, време је било веома повољно, за планинарење.

odmor radan

Осмочлана група планинара је на овом врху, посетила и малу цркву, посвећену Светом Петру, која се налази у старој буковој шуми.

crkvica sv.petra

 У прошлој години, ПБК. „Радан“ је организовао планинарску манифестацију републичког нивоа „Видовдан на Радану“, коју је походило стотинак планинара из целе Србије. Они ће то учинити и ове године, уз очекивање много већег броја гостију, који су се већ најавили. „Радановци“ кажу да ће успон на врх Светог Петра засигурно уврстити у видовданску руту похода на Радан.

vidikovac radan

У наредном периоду, наше планинаре низ похода на републичком нивоу, као што су 16. Фебруара Миџор, 1. Марта Стара планина, Трем на Сувој планини, Пролећни маратон АЛексинац – Соко бања…

kolona radan

Председница ПБК „Радан“, Мирјана Стојановић Миленковић, каже да је у току упис нових чланова, те да је чланарина годишња и на нивоу прошле године (400 дин, деца, 800 дин. до 18 година и сениори 1000 дин.). Није тешко дружити се са планинарима и природом. То је и лепо, и здраво.

ПОДЕЛИТЕ.