„Пажљивкова смотра“ ове године и у Лебану

0

Сви предшколци, као и ученици првог и другог разреда основних школа на територије општине Лебане биће ове године део националног пројекта „Пажљивкова смотра“.

Овај пројекат обухватиће око 500 малишана са територије наше општине са циљем унапређења постојећих и стицања нових знања из области безбедности саобраћаја. Координатор Зоран Здравковић рекао је да је ова одлука донесена на седници Савета за кординацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Лебане, која је одржана 13.01.2023.године.

Школска смотра по овом пројекту биће одржана:

  • за предшколце 01.02.2023. године,
  • за ученике првог разреда 02.02.2023. године,
  • за ученике другог разреда 03.02.2023. године.

Прошле 2022. године на овом такмичењу учествовало је око 35.000 предшколаца и ђака првог и другог разреда основних школа из 40 локалних самоуправа Републике Србије. Они су прошли кроз припрему и тестирање за пласман на општински, а затим и на регионални и републички ниво. На републичком нивоу такмичило се 20 екипа. Кроз реализацију сваке од фаза пројекта, деца су показивала завидна знања у познавању правила за безбедно учешће деце у саобраћају. Сам програм се састоји од различитих типова игара прилагођених узрасту такмичара, екипе дају одговоре на питања, испунивши циљ овог такмичења, а то је унапређење њиховог знања о саобраћају. Кроз реализацију пројекта засигурно ће ниво саобраћајног образовања и васпитања деце бити подигнут на завидан ниво, то показују и резултати од прошлих година.

ПОДЕЛИТЕ.