Основни принципи хуманости

0

Црвенни   крст Лебане од 8. до 15. маја низом активности обележиће „Недељу Црвеног крста“ под темом „Моја прича о Црвеном крсту“ – „Моја прича о црвеном полумесецу“.

Тему је определила Међународна федерација друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Поводом 8. маја Светског дана Црвеног крста јуче су грађанима подељени лифлети Амблеми хуманости и подеље школски прибор деци у боравку за децу и младе са сметњама у развоју.

nedelja-ck

У центру града данас су на штанду волонтери Црвеног крста делили едукативни материјал док су здравствени радници из лебанског Дома здравља мерили шећер у крви и крвни притисак.

„У току наредне недеље планирамо предавање и филм за ученике шестог разреда на тему „Настанак Црвеног крста, знак Црвеног крста и основни принципи хуманости“. У плану је и акција са Војном поштом из Синковца „Хуманост на делу“ обилазак старих сеоских домаћинстава“, рекао је сарадник Црвеног крста , Славиша Стевановић који додаје да ће у току наредне недеље интезивирано прикупљати гардероба за социјално угрожено становништво.

У просторијама Црвеног крста одржаће се и пријем ђака основних школа који су учествовали на ликовном и литерарном конкурсу „Крв живот значи“, којима ће бити подељене награде и чланске карте Црвеног крста.

 

ПОДЕЛИТЕ.