Основци освојили награду на конкурсу „ПОКРЕНИМО НАШЕ ДЕТЕ“

0

Још један успех који је донео радост ђацима ОШ „Вук Караџић“ – треће место на наградном конкурсу „Покренимо нашу децу“ у организацији компаније “ Књаз Милош“.

У свим основним школама у Србији, пре годину дана, покренута је акција увођења интезивније физичке активности деце. Циљ свакодневног петнаестминутог вежбања је побољшање општег здравственог стања и превенција настанка деформитета који су све учесталији међу млађом популацијом.

Након завршене обуке чији је покровитељ био „Књаз Милош“, из Аранђеловца, учитељи ОШ “ Вук Караџић“ озбиљно су приступили примени усвојених модела вежби и осмишљавању нових. На овај начин деца су вежбала не само на часу физичког, већ су занимљивим покретима оплеменили и остале часове. Конкурс је објављен јесенас а пропозиције су захтевале видео снимак вежби из уионице и фотографије истих.

Ученици одељења III-2 са учитељицом Јасминком Богдановић осмишљавали су и радил вежбе на столици, поред клупе, у слободном простору учионице, трудећи се да сваком покрету дају и печат личне креације.

„Вежбање је доносило радост, лепо дружење, сарадњу и остварен је циљ-добро здравље. Радосна вест о освојеној награди стигла је на дан прославе школске славе – Свети Сава, што је улепшало целу свечаност“ изјавила је за наш сајт учитељица Јасминка Богдановић.

Радозналци су питали шта су освојили? Награда је полигон са реквизитима које ће моћи да користе сви ученици школе.

Аква Вива и Министарство просвете, науке и технолошког развоја покренули су програм „Покренимо нашу децу“ на основу забрињавајућих података и резултата везаних за физичку активност и здравствено стање деце до којих су дошли истраживачи, како у свету тако и код нас.Програмом „Покренимо нашу децу“ обухваћене су све основне школе у Србији, у школским управама: Сомбор, Нови Сад, Зрењанин, Београд, Пожаревац, Ваљево, Ужице, Чачак, Краљево, Крагујевац, Крушевац, Јагодина, Зајечар, Ниш, Лесковац, Косовска Митровица, Ранилуг и Нови Пазар.

Жеља нам је да вежбање постане активност којој се деца радују и да ова пракса настави да се примењује у свим школама у Србији. И не само то! Бренд Аqуа Вива овом и другим акцијама настојаће да промовише добре навике и шири свест да физичка активност јесте вежбање, али и друштвена активност, игра, забава и уживање, поручују организатори ове акције.

ПОДЕЛИТЕ.