ОШ „Радован Ковачевић – Максим“ у Жикиној шареници

0

Директор, наставници и ученици ОШ „Радован Ковачевић – Максим“ гостовали су 30. марта 2019. године у емисији Жикина шареница на ТВ ПИНК како би представили своју приредбу „На балу код Мине“ коју су припремили за прославу 133. рођендана школе, као и папирне костиме којима су дочарали изглед бала и вратили време у период романтизма.

Када су стигли на снимање били су у центру пажње, јер су сви желели да додирну костиме, питали су се од чега су направљени и били одушевљени, сликали се са децом и похвалили огромним аплаузом читав њихов труд и рад, као и рад њихових наставника.

Деца су била пресрећна што су имала прилике да виде како изгледа снимање једне од најгледанијих емисија у нашој земљи, и што су имали прилике да учествују у истој. Након завршетка снимања емисије, директор, наставници и ученици упутили су се ка центру Београда, обишли Кнез Михајлову улицу и Калемегдан, провели дивно и пријатно поподне. Деца су овом приликом обишла и Народни музеј, који је оставио огроман утисак на све, с обзиром на то да су имали прилике да уживају у обиласку једне од најлепших установа културе и уметности које наша земља нуди.

Дан је био испуњен и незабораван, а деца су пожелела да се овакво путовање што пре понови.

ОШ „Радован Ковачевић – Максим“ прославила је свој најлепши рођендан свим овим активностима, почевши, наравно, од израде костима и сцене у чијој су изради учествовала сва деца школе и сви наставници. На шта су иначе јако поносни!

Снимак емисије можете погледати на следећем линку:

ПОДЕЛИТЕ.