Општина у којој ће људи желети и моћи да живе, раде и стварају

0

Други састанак главне групе као и радних група за израду Стратегије развоја општине Лебане за 2014/2020. годину, одржан је данас у великој сали општине Лебане, са циљем да се општинско руководство обавести о достигнутом степену израђености Стратегије развоја општине Лебане.

razvoj-strategije

У рад за израду Стратегије развоја општине Лебане узеле су учешће, радне групе за: Индустрију, Пољопривреду, Туризам, трговину и угоститељство, Инфраструктуру, урбанизам и заштиту животне средине, Образовање, Здравство, Спорт, Информисање, Социјалну политику и дечију заштиту и радна група за Културу, омладину и цивилни сектор.

Стратешки циљеви, развоја Стратегије општине Лебане су, Развој привреде и подршка привредним активностима, Даљи развој и интезивирање пољопривреде, Развој туризма као привредне гране и унапређење сектора услужних делатности, Развој инфраструктуре и очување животне средине, Развој школског, рекреативног, аматерског спорта, Развијен цивилни сектор који у партнерству са општином доприноси развоју општине Лебане, Унапређење система информисања у циљу ефикаснијег рада Локалне самоуправе и стварање боље слике општине у заједници и шире.

razvoj-strategije2

Вођење социјалне политике усмерене ка социјалним потребама, стварање квалитетнијег окружења које ће младима пружити могућност и шансу да искористе своје потенцијале, Унапређена културна понуда општине Лебане, Унапређен квалитет и ниво образовања за становнике општине Лебане, Квалитетна здравствена заштита доступна свим грађанима као и стварање и одржавање безбедног окружења за становнике општине Лебане.

Општина Лебане спада у ред средње развијене општине у Србији.

 

ПОДЕЛИТЕ.