Експериментом до сигурног резултата

0

Директор „Дирекције за планирање и изградњу“ Срђан Сојилковић, најавио је, у оквиру одржавања јавне расвете, експеримент са једним реоном у општини, заменом живних сијалица са натријумовим које су дуготрајне и праве уштеду у утрошку електричне енергије и до 60 %.

„Започете су и активности за електрификацију поља, односно, довођење електричне енергије по њивама пољопривредних произвођача који би користили ту енергију за наводњавање и тиме уштедели око 70% у односу на коришћење нафте и нафтних деривата“, каже директор Стојилковић.

Планом за 2014. годину, овог предузећа, предвиђено је и извођење радова, односно, асфалтирање улица у граду, као и насипање путева скоро у свим месним заједницама.

srdjan-stojilkovic

„Дирекција даје надзор и на извођењу радова на поплочавању пешачке зоне у центру, остало је премазиваање заштитним средствима, на радовима изградње фонтане , који треба да се заврше до априла, на реконструкцији Балон хале…“, набраја директор Дирекције за планирање и изградњу, Срђан Стојилковић.

Он је нагласио да средства за наведене планове делом ће обезбедити локална самоуправа, а један део ће финансирати ресорна министарства и невладине организације.

План Дирекције је да до октобра ове године припреме најприоритетније пројекте за следећу годину, како би већ у новембру имали план за 2015. годину.

 

ПОДЕЛИТЕ.