Одржана 13. седница СО Лебане

0

У Лебану је данас одржана тринаеста седница Скупштине општине, на чијем су се дневном реду нашле 22 тачке. Одборници су данас већином гласова прихватили предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету општине Лебане за 2017. годину, предлог Одлуке о усвајању завршног рачуна за прошлу годину као и предлог измене и допуне Плана јавних набавки за 2017. годину.

На тринаестој седници Скупштине на функцију директора библиотеке „Бранко Радичевић“ у Лебану именован је Михајло Илић. На функцију директора Дома културе „Радан“ именован је Марко Тодоровић и на место директора Туристичке организације Општине Лебане, за период од четири године, именован је Бојан Јовић.

На данашњем заседању Скупштине општине у Лебану изгласан је предлог Одлуке о мерама заштите од пољске штете, пожара и других мера за заштиту пољопривредног земљишта на територији општине Лебане, као и предлог Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за унапређење положаја жена и родне равноправности општине Лебане за период 2017 – 2020.године.
Двадесетједан одборник прихватио је предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о промени облика организовања јавне установе „Ветеринарска станица Лебане“ из установе у Јавно предузеће „Ветеринарска станица Лебане“ а дата је и сагласност на ценовник станичних услуга Аутобуске станице ДОО „Лебане“ од 01. јуна 2017. године.

Већином гласова разрешен је Срђан Младеновић из Лугара на месту председника Комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа, чији је оснивач скупштина општина Лебане, а именован је Марко Стевановић, дипломирани економиста из Лебана. Разрешен је и Драган Ђокић из Лебана на месту председника надзорног одбора ЈКП „Комуналац“ а именован др Владан Станојевић из Лебана.

Дужности је разрешен и Милош Миленковић, члан Управног одбора Туристичке организације а на том месту именован је Ненад Стојилковић из Лебана.
Срђан Младеновић из Лугара, разрешен је дужности члана Управног одбора библиотеке „Бранко Радичевић“ а именована је Маја Цекић из Лебана.

На данашњем заседању разрешени су чланови Школског одбора СТШ „Вожд Карађорђе“ и то Зоран Станковић и Мирко Пешић а новоизабрани су Јелена Стојилковић и Столе Трајковић. Срђан Младеновић из Лугара, разрешен је дужности чланства испред одборничке групе СПС-а у Општинској изборној комисији у сталном саставу а именован је Бобан Станковић из Цекавице.

Већином гласова дата је сагласност за употребу имена Општине Лебане као саставног дела свог имена привредном друштву „ЛЕБАНТЕКС“ ДОО Лебане.
Седница је завршена одборничким питањима.

ПОДЕЛИТЕ.