Обележен Савиндан у школи „Вук Караџић“

0

Основна школа Вук Караџић обележила је школску славу сечењем славског колача и програмом коју су припремили ученици и наставници у част нашег учитеља и просветитеља Светог Саве.

Овогдишњи домаћини славе, родитељи Дајане Цекић Маја и Горан Цекић, славски колач предали су родитељима Михајла Срећковића,Душанки и Николи Срећковићу. Прослави су присуствовале званице из локалне самоуправе, директори јавних установа, наставници, родитељи и ученици школе.

Након хорског извођења химне Светом Сави, приступило се сечењу славског колача, да би се затим вратили у дванаесто столеће и породицу Немањића.

„Стефан Немања и Ана убеђују Растка да се жени, али он, против њихове воље, одлази на Свету гору и замонашује се у манастиру Ватопед. После дворских зидина, на сцени остаје прелепо израђен манстир. Ученици су на крају поручили да Савин мир светом влада, док су ученици млађих разреда затворили програм краљевским колом. Ученици су били вредни и одговорни, дали свој печат свему и показали свој труд и таленат. Овом приликом им се захваљујем од срца”, речи су вероучитељице Снежане Крстић.

Директор школе Драган Јовић је свима пожелео срећну славу и истакао:
„Задовољство ми је што сам на челу колектива који је у претходној школској години постигао значајне резултате на свим нивоима такмичења. Циљ нам је да школа буде образовна установа за углед и да ученицима и запосленима пружимо оптималне услове за рад. Обезбеђујемо наставна средства која ће модернизовати наставу, пратимо усавршавање и напредовање наставника, редовно сарађујемо са другим институцијама и на најбољи начин промовишемо школу и њена постигнућа. Чинимо да школа буде пријатан и безбедан амбијент у којем се ученици осећају сигурно“ поручио је Јовић.

Ученици ове школе су пре 16 година са својим наставницима покренули шасопис Вучић, који излази једном годишње на овај дан. У часопису се сумирају све активности ученика и наставника у протеклој години.

 

Пригодан програм, употпуњен је ликовним радовима и изложбом икона и минијатура у холу школе, као и шеснаестим бројем школског часописа Вучић. ,,Свакодневним залагањима и мотивисаношћу за рад испунили сте стране нашег часописа, шеснаестог по реду. На плодним пољима новог броја роје се ваше мисли, идеје, осећања, умећа и постигнућа. Дежурним оком забележили смо све актуелности из школског живота које чине часопис веродостојним доказом вашег ангажовања. Наставите да стварате, оставите свој траг у времену“, поручила је уредница часописа Дубравка Ђорђевић.

ПОДЕЛИТЕ.