Лебански гимназијалци путевима Светог Саве

0

После успешне прошлогодишње акције Светосавског даривања, Гимназија из Лебана је и ове године, на Дан Светог Саве, успешно реализовала акцију прикупљања хуманитарне помоћи, која је уручена социјално угроженим становницима Општине Лебане.

У духу Светосавске традиције човекољубља и солидарности гимназијалци из Лебана реализовали су акцију Светосавско даривање и прикупили завидну количину дарова – храну, гардеробу, средства за личну хигијену који су подељени становницима Лебана, Бошњаца и Ждеглова. Заједно са родитељима и наставницима гимназијалци су пакете са храном и гардеробом лично поделили малишанима, старим и немоћним лицима којима је помоћ била потребна, а остатак гардеробе проследиће Црвеном крсту.

Имајући у виду чињеницу да су ове године изгореле просторије Прве крагујевачке гимназије, једне од најстаријих образовних институција у Републици Србији, и дугогодишњег доброг домаћина и пријатеља гимназијалаца у Лебану Ђачки парламент организовао је прикупљање књига за своје другаре из Крагујевца.

Општина Лебане, мотивишући племениту акцију гимназијалаца, поклонила је Гимназији књиге у вредности од сто хиљада динара, које ће Ђачки парламент Гимназије проследити ученицима Прве крагујевачке гимназије чија је библиотека недавно страдала у пожару. Акцију лебанских гимназијалаца подржали су и људи добре воље, као и парох цркве у Бошњацу, Далибор Стефановић, оснаживши гимназијалце у човекољубљу и саборности.

Одазив родитеља и ученика премашио је очекивања и према речима надлежних из ове образовне установе надају се да ће ова акција постати традиционална.

ПОДЕЛИТЕ.