Обележен Дан општине Лебане

0

8. новембар Дан општине Лебане, као и општинска слава – Св. Димитрије – Митровдан, обележени су данас традиционално, јутарњом литургијом у цркви Усековање главе Св. Јована Крститеља и пресецањем славског колача у сали СО Лебане. Поред овогодишњег и наредног домаћина славе Наташе Стојановић и Предрага Цветковића том чину присуствовали су упошљеници ОУ, као и гости из Беле Паланке и Малог Зворника, са којима је након пресецања колача потписан Уговор о сарадњи.

Након обележавања славе, одржана је Свечана академија традиционално у Дому културе „Радан“ којој је присуствовала саветница председника Републике Србије Верица Лазић, министар др Александар Мартиновић, као и представници војске, полиције, жандармерије, свештенство, градоначелници, председници општина и представници из Србије, Северне Македоније, Црне Горе и Словеније, директори, одборници и већници, привредници, пољопривредници, добитници осмоновембарских награда.

Након интонирања химне Р. Србије председник општине Лебане, Иван Богдановић, честитао је свим суграђанима Дан општине и поздравио госте у сали Дома културе.

Осврнувши се на период иза нас рекао је да се општина Лебане налази на добром путу да све зацртане циљеве реализује:

„Уз велику подршку председника државе Александра Вучића, председнице Владе Ане Брнабић и  Владе РС започели смо капиталне пројекате за нашу општину.

Радили смо на путној инфраструктури, грађанима понудили олакшице при енергетској санацији објеката, унапредили животну средину, заменили котлове за грејање. Угостили многе министре, амбасадоре и имали ту част да организујемо 100 дана рада Владе Републике Србије и будемо добри домаћини. За 4 године председник државе Александар Вучић нас је посетио три пута као и председница Владе Ана Брнабић.

Брижљиво смо пратили и наградили све узрасте ученика кроз школовање издвојивши значајна новчана средства из нашег буџета.

Настојимо да Лебане постане значајан привредни икултурни центар, мало место на раскрсници ваших путева, али са одлучним и храбрим грађанима“.

Сви присутни у сали имали су прилику да погледају филм о почетку реализације капиталних пројеката за нашу општину, који ће Лебану дати заслужено место на туристичкој мапи.

На Свечаној академији додељене су и осмоновембарске награде и то: у облику плакете председници Владе РС Ани Брнабић за изузетну сарадњу и свеобухватну подршку општини Лебане, у облику повеље Министарству државне управе и локалне самоуправе, Општини Трговиште, МУП – Сектору за ванредне ситуације, ватрогасно-спасилачком одељењу у Лебану, у облику повеље др Бојану Станковићу из хитне медицинске службе и Саши Крстићу СТР Брзак.

ПОДЕЛИТЕ.