Додељене награде најбољим ученицима у школској 2022/23

0

У биоскопској сали Дом културе Радан, у склопу „Новембарских дана културе“ додељене су награде најбољим ученицима у школској 2022/23 години.

Поред ђака генерације, које локална самоуправа сваке године награђује, новчану награду и похвалу, председник привременог органа Иван Богдановић, уручио је и носиоцима Вукових диплома, ученицима који су у текућој школској години,  на такмичењима на републичком нивоу освојили неку од првих награда, њиховим менторима, ђацима који су похађали семинаре у истраживачкој станици Петница.

Председник привременог органа Иван Богдановић рекао је да је ове школске године повећан број уписаних ученика у средње школе у Лебану, као и да је број првака за 30 већи у односу на прошлу годину:

„Општина Лебане улаже новчана средства као подршку образовању, а како би ученицима и њиховим родитељима олакшала школовање. Из буџета општине Лебане ове године опредељено је 75 милиона за образовне установе и 81 милион за вртић. Издвојио бих да  пету годину заредом награђујемо и надарене студенте са наше територије. За 4 године награђено је укупно 102 студента, а конкурс је тренутно у току за наредно награђивање“.

На синоћњем догађају награђено је 55 ђака и 2 ментора, а издвојено је 385.000 динара за ову намену.

Након доделе награда уследила је Свечана академија поводом Дана Средње техничке школе Вожд Карађорђе, са пригодним програмом који је неке вратио у дане школовања, а неке можда и убедио да се одлуче да упишу ову лебанску средњу школу.

ПОДЕЛИТЕ.