Месна заједница Шумане

0

У Месној заједници Шумане, на иницијативу општинског одборника Велибора Пешића, а уз подршку чланова Савета МЗ Шумане као и локалне самоуправе, спроведено је неколико акција које и те како иду у прилог мештанима овог села.

Много активности је спроведено у атару Шумана али издвајамо неколико већих тј, значајнијих.

Извршена је комплетна реконструкција моста преко реке Шуманке, и при том су, на истом, замењене све даске и извршено је комплетно фарбање моста који је, по изјави мештана, задњи пут офарбан када је и монтиран пре 18 година.

Затим се кренуло у акцију уређивања сеоског гробља у смислу уклањања непотребног дрвећа, шута, камења и осталог.

Урађена је и улична расвета у махалама „Иљаница“ и „Кметовци“ и том приликом мештани поменутих махала су по први пут добили уличну расвету.

Изграђен је потпорни зид у махали „Река“, у дужини од око 30 метара, и треба нагласити да је овај зид најдужи кога је радила МЗ Шумане, уз добровољно учешће мештана и уз подршку локалне самоуправе .

Избетониран је пут у дужини од 27 метара у махали „Иљаница“ где су мештани добровољним радом дали допринос тој акцији.

У више наврата су насипани и уређивани махалски путеви.

У току је акција изградње парохијског дома, као и засебне просторије у склопу самог дома коју ће користити мештани, те је том приликом објављен и текући рачун нишке Епархије на коме се се могу уплаћивати добровољна новчана средства у поменуте сврхе.

ПОДЕЛИТЕ.