Међународна привредна конференција у Жилинама

0

Представници општине Лебане учествовали су на Међународној привредној конференцији у Жилинама ( Словачка).
Учешће представника српских и словачких компанија и организација, у раду финалне Међународне привредне конференције у Жилинама, организовала је Регионална привредна комора Лесковац, у сарадњи са партнером из Словачке, Привредном комором Жилине и Регионалном привредном комором из Кикинде.

konferencija-ziline

Међународна привредна конференција, под називом „Нове могућности словачко – српских односа и развој привреде и туристичке привреде“, реализована је у оквиру пројекта „ Јачање регионалног капацитета са циљем интеграције Србије“, као последња пројектна активност.

Пренос искуства Републике Словачке у процесу трансформације у области економије, законодавства, социјалног система, реформи јавне управе и локалне самоуправе омогућило је партнерима и представницима партнерских организација из Србије , повећање свести и знања о новим трендовима у политици и стратегији ЕУ, као и представљање услова за стварање здравог предузетничког окружења и привлачења инвестиција на примерима најбоље праксе.

konferencija-ziline2

На овој конференцији представници Регионалне привредне коморе Лесковац, дали су приказ привредног и туристичког потенцијала Јабланичког и Пчињског округа , као и нових инвестиционих могућности на подручју региона јужне Србије, након чега су представљене основе предузетништва у Србији и сумирани резултати, размењена искуства и контакти између представника словачких и српских компанија и осталих институција.

konferencija-ziline3

Пројекат који се формално завршава 01.05.2014. године , суфинансиран је у протеклом периоду средствима словачке развојне помоћи – Словак Аид, а представљао је корак ка интеграцији Републике Србије ЕУ, изградњи релевантних институција и административних капацитета, подршку привредном развоју и стварању тржишног оријентисаног окружења , као и унапређење пословања и интернационализације пословања малих и средњих предузећа.

konferencija-ziline1

 

ПОДЕЛИТЕ.