Лебанчани у акцији

0

Добровољну  акцију прикуљања помоћи угроженима у поплавама, данас су на платоу испред Дома културе одржали активисти Црвеног крста, општински Штаб за ванредне ситуације и ђачки парламент Гимназије и Средње техничке школе „Вожд Карађорђе“. 

Акција се наставља и сутра а одржаваће се свакодневно све док има интересената за помоћ.

lebancani-u-akciji1

„Данас је прикупљено око 1000 литара воде, доста ћебади, постељине, конзервиране хране, средства за личну хигијену, играчки и лекова али и одеће. Овим путем бих се још једном захвалио људима добре воље и замолио их да више не допремају одећу јер је она сада непотребна, а са акцијом настављамо и у наредним данима“, каже секретар лебанског Црвеног крста, Вишеслав Вукадиновић.

lebancani-u-akciji

У среду са почетком од 21 час у Дому културе, биће одржана хуманитарна представа „Професионалац“.  

Улаз се неће плаћати а они који су заинтересовани да гледају представу треба да понесу нешто од хране која ће бити прослеђена центрима где су смештени угрожени од поплава.

lebancani-u-akciji2 

Из Одељења за финансије општинске управе , потврдили су данас да ће и локална самоуправа  и поред потешкоћа са којима се сусрећу због штете изазване поплавама у априлу на територији ове општине, ипак издвојити милион динара за помоћ угроженима.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.