Акција помоћи се наставља

0

Председник општине Горан Јањић потврдио је данас да је локална самоуправа издвојила милион динара за помоћ угроженима од поплава.

На данашњој седници општинског Штаба за ванредне ситуације донешена је одлука да сви упошљеници општине Лебане издвоје по једну дневну зараду за помоћ.

Поред тога, план је да се окупе добровољци из Лебана који ће бити послати у неко од угрожених подручја како би помогли у санирању штете.

akcija-pomoci-se-nastavlja

Акцији прикупљања помоћи данас се прикључило и удружење „Удружење бораца рата од 1990“. 

Ово удружење и у наредним данима прикупљаће помоћ, рекао је председник удружења Драган Миљковић и додао да су акцију помогли „Илић-инжињеринг“, пекара „Клас“ из Шумана, спортска опрема „Ђак“ из Лесковца и шаховски клуб из Лебана који су ослободили просторије за тренутно прикупљање помоћи.

akcija-pomoci-se-nastavlja1

Такође, активисти Црвеног крста и ђачки праламент обе средње школе настављају са својом акцијом на платоу испред Дома културе сваког дана од 9 до 15 часова.

У Дому културе сутра са почетком од 20 часова одржаће се хумана представа „Професионалац“. 

Они који су заинтересовани да гледају ову представу Гимназијалаца, а притом желе и да помогну угроженима, уместо плаћања улазница донеће нешто од конзервиране хране, средства за личну хигијену, воду или играчке.

 

ПОДЕЛИТЕ.