Анастасија Ђорђевић ђак генерације

0

Од првог основне до четвртог разреда средње школе имала је све петице, освајала је награде на такмичењима, свира клавир – Анастасија Ђорђевић, овогодишњи је ђак генерације Гимназије у Лебану.

Такође, две године за редом добитник је Доситејеве награде, а четири године била је и у „Петници“.

“ У „Петници“ сам учествовала на две годишње конференције „Корак у науку. Представила сам своја два рада, први је „Специфичности хемизма, термоминералних вода Сијаринске бање као последица хидрогеолошких фактора“,
а други „Карактеристике интеракције подземних и површинских вода на примеру слива реке Бање“, рекла је Анастасија.

План јој је да упише Електронски факултет. Себе види само у свету наука, жели да стиче нова знања и да напредује у свом послу.

Анастасија, признаје да су јој природне науке љубав, зато је учествовала на свим такмичењима из хемије и математике. Освајала је и награде.

„Најважнија ми је из првог разреда када сам освојила 2. место на републичком такмичењу из хемије. Тада сам представила истраживачки рад „Полариметријско одређивање скроба у узорцима кромпира“ „, поносно прича о својим наградама, и додаје да су признања само потврда да се рад исплати.

Није, каже, била бубалица, али је доста учила.

„Било је одрицања, зарад учења, али када радите оно што волите, онда није тешко“, искрена је Анастасија.

Са својом млађом сестром Исидором, увек се допуњује, иако је старија две године, каже, да су јој њени савети драгоцени. Дугује и својим родитељима који увек нађу лепу реч за сваку трему и боље расположење.

„Својим другарима бих поручила, да добро размисле шта воле да раде у животу, јер ако нешто желе довољно добро могу и да остваре“, подвлачи Анастасија Ђорђевић.

ПОДЕЛИТЕ.