200 година од Другог српског устанка

0

Туристичка организација општине Лебане поводом 200 година од почетка Другог српског устанка организовала је данас квиз знања из ове области. 

План реализације и питања за ученике припремио је професор историје Александар Миљковић и он је са наставницама, Славицом Стаменковић Николић, Олгицом Трајковић и Маријом Ивановић Стошић, чинио жири овог квиза.  

kviz-istorija

Ученици све три основне школе са територије општине Лебане  одговарали су на тридесет питања, с тим да је свака школа бирала по десет.

Испред основне школе „Радоје Домановић“ из Бошњаца, представили су се ученици осмог разреда: Богдан Крстић, Сара Стојковић и Јана Цветковић. Представници основне школе „Вук Караџић“ били су ученици седмог разреда: Теодора Златковић, Исидора Богдановић и Лидија Павић, док су основну школу  „Радован Ковачевић Максим“ представљали ученици: Лука Радивојевић, Братислав Златковић и Јована Ристић. 

kviz-istorija1

„Ученици су показали изузетно познавање догађаја другог српског устанка којим је Србија налазила начина да се ослободи Османлијског освајача. Све три школе су одговориле тачно на девет питања и дале нетачан по један одговор, чиме су заслужиле један ранг у борби за победничку позицију“, потврдили су из Туристичке организације општине Лебане. 

 kviz-istorija2

 

ПОДЕЛИТЕ.