Заједно у служби грађана

0

Директор ЈП „Дирекција за планирање и изградњу“, Златко Недељковић који је од недавно изабран на ову функцију, говорио је за Званичну презентацију општине Лебане о тренутним активностима, као и о плановима.

На самом почетку, подсетио је да „Дирекција“ има изузетно добру сарадњу са свим јавним предузећима у овој општини, као и одличну сарадњу са комуналном и еколошком инспекцијом.

Такође, нагласио је да сви они имају заједнички циљ, да раде у служби грађана.

Приоритети овог предузећа су уређење града и побољшање услова живота, зато се ради на уређењу улица, атарских путева, решавању атмосферских вода, канализације и друго.

„Оно што је врло важно је то што смо конкурисали код Канцеларије за јавна улагања. Надам се да ће нам одобрити средства, којим имамо у плану да заменимо столарију у Дому здравља. Такође, у дечјем вртићу реконструисаће
се кровна конструкција, санитарија и столарија“ одлучан је директор Недељковић.

Потсетио је да је и план летњих башти урађен.

„Одазив закупаца је на високом нивоу, што је добро, јер то је један од извора прихода „Дирекције“. Смањили смо и таксе за коришћење летњих башти, што ће значити нашим предузетницима“, сматра директор Недељковић.

План овог предузећа је да се конкурише преко PBILD-a за главни сабирни колектор отпадних вода.

„То је и план државе да до 2020. године свака општина има тај колектор“, објашњава директор Златко Недељковић.

Додао је да, када је у питању улична расвета, треба заменити обичне сијалице лед сијалицама, у циљу уштеде електричне енергије.

Међу плановим је и постављање вертиклане и хоризонталне сигнализације.

ЈП „Дирекција за планирање и изградњу“ дала је идејно решење за паркинг и прилаз Визитор центру „Теодора“ на Царичином граду.

Пословно руководство „Дирекције“ поручује, да ће стално тежити побољшању квалитета услуга које ово предузеће пружа грађанима.

ПОДЕЛИТЕ.