За срећан полазак у школу

0

Будући прваци са територије општине Лебане добили су  на поклон ручно ткане ранчеве и торбице, које  им је данас у Дому културе „Радан“ свечано поделило Удружење жена „Ружа“.

Удружење жена „Ружа“ на програму Националне службе за запошљавање „Јавни радови за особе са инвалидитетом“, је у протеклих пет месеци упошљавало 4 особе са инвалидитетом. Након завршене обуке за ткање на малим ручним разбојима, ангажована лица у периоду од 4 месеца изаткала су 180 ранчева и торбице од природног материјала.

prvaci

„Рад особа са ивалидитетом на пројекту је праћен и дружењем са децом предшколског узраста, која у неколико наврата са својим васпитачима посећивала радионицу и том приликом стекла нова сазнања, како о старим занатима, тако и о појму “ особа са инвалидитетом“, потсетила је председница удружења, Слободанка Павловић.

Овој акцији данас су пружили подршку и председник општине Горан Јањић као и председник Скупштине општине Срђан Јовић.

„Желим вам свима срећан полазак у школу, учите, будите паметни и стручни“, рекао је председник Јањић.

За срећан полазак у школу на јесен деца су поред торбица и ранчева, од локалне самоуправе добила и по једну перницу.

Свечаности су присуствовали поред организатора и представника локалне самоуправе, представници извођача јавног рада, особе са инвалидитетом које су биле ангажоване на пројекту, донатори и сарадници и представници Националне службе за запошљавање.

 prvaci2

 

ПОДЕЛИТЕ.