За комплетну реконструкцију школе у Лебану 190 милиона динара

0

Представници Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије посетили су данас општину Лебане. Састанак је одржан у кабинету заменика председника општине Лебане, Бобана Пејића а састанку је присуствовао и директор ЈП Лебане, Златко Недељковић.

„Представници Канцеларије за управљање јавним улагањима посетили су данас нашу општину јер се наше две школе, ОШ Радован Ковачевић Максим и Гимназија, налазе на њиховом списку које су предвиђене за адаптацију и потпуну реконструкцију објеката, од темеља до крова. Циљ је унапређење енергетске ефикасности, комплетна реконструкција санитарних чворова, фискултурне сале и учионице. Пројекат је радио ЈП Лебане а тим пројектом предвидели смо и лед расвету, како би се смањила електрична потрошња, предвиђена је и адаптација спортских терена са гумираном подлогом и лед расветом. Морам да напоменем да је предвиђен и пројекат противпожарне заштите, реконструкција крова и спољна фасада“ – казао је директор ЈП Лебане, Златко Недељковић за портал Инфо центар југа.

Овим пројектом биће реконструисана и нова котларница, где су планирани нови котлови на обновљив извор енергије, тачније дрвни пелет или сечку.

„У плану је и топловод који ће се у наредном периоду користити за грејање основне и средње школе, Плицијској станици, Ватрогасној служби, Дому здравља, Хемодијалици, Центру за социјални рад, Вртићу а све у циљу смањења трошкова локалне самоуправе“ додао је Недељковић.

Приближна вредност пројектованих радова за основну школу Радован Ковачевић Максим је око 190 милиона динара.

Златко Недељковић, директор ЈП Лебане казао је за наш портал да је ово предузеће уложило велике напоре како би се стекли основни услови за овај пројекат.

„Током 1976. године, када је општину Лебане задесила велика поплава, изгубљена је целокупна документација и једне и друге школе. Обе школе нису имале грађевинску а ни употребну дозволу. За извођење било каквих радова, по Закону о планирању, потребно је било прво озаконити те објекте. ЈП Лебане је израдило пројектно техничку документацију за озакоњење објекта и након тога од стране МУП-а, Одељење за ванредне ситуације, добили сагласност, покренули поступак озакоњења и решење добили пре неких десетак дана“– наглашава Недељковић.

Радови на реконструкцији школе би требали да почну у пролеће 2019. године.

ПОДЕЛИТЕ.