Вучић уз трубаче отворио фабрику у Лебану

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на отварању фабрике у Лебану турских власника, да је политиика коју води – политика пријатељства Србије и Турске, и да је та политика у интересу грађана Србије, јер значи отварање нових радних места.

Он је подсетио да је нови производни погон у Лебану први који је отворен после више од 30 година, и да је у њему посао добило у овом тренутку 130 људи.

– Онима који ме критикују због добрих односа са Турском, желим да кажем да за разлику од њих, политика коју водим је политика озбиљности, одговорности и интереса грађана Србије и пријатељства Србије и Турске – рекао је Вучић, истакавши да је „то политика која нам доводи радна места и враћа осмехе на лице људи“.

Он је захвалио власницима и радницима, наводећи да је ово посебан дан за југ Србије, и да је поносан и на дочек који је приређен. Навео је да је по процени полиције присутно око 5.500 људи, а да му се чини да их је много више.

Никад ме нису овако дочекали

– Никада у ових пет година нигде ме није ни оволико људи дочекало, ни овако дочекало. Не могу да вам кажем колико сам срећан што сама био први премијер и први председник који је дошао у Лесковац, и не само да га обиђем, него што смо нешто и урадили – каже Вучић.

Поносан је, наводи, на све људе који раде у фабрици „ЛебанТекс“ и што ће коначно Царичин град да сија својим царским сјајем.

– Биће нам потребно још много година да људе враћамо у Лебане, али ћете видети напредак – поручио је Вучић.

Истакао је да данас може да се прослави оно што није могло деценијама, подсетивши да је пре осам-девет месеци на месту фабрике била шупа, а да сада може да се види како изгледа велелепна фабрика.

Власницима фабрике је пожелео да купе и хотел, и прошире посао на 600 радника, наводећи да у Лебану има још дивних жена и мушкараца који желе да раде.

„Добијате највредније раднике“

– Добијате највредније раднике, немамо времена за чекање. Изгубили смо више од четвтрине становника у последњих 20 година у Лебану – рекао је Вучић, и захвалио власницима и онима који доводе турске компаније.

Изразио је наду да ће још једна фабрика бити отворена у Житорађи, у Топличком округу.

– А ко би могао да помисли да ћемо имати фабрику у Лебану или Житорађи. Kад су долазили овде политичари, говорили су: само да сменимо ове, биће пара као плеве. Доста сте се глупости наслушали. Али, сада се види да то можемо да урадимо – рекао је Вучић.

Он је додао да ће бити потребно још година да почнемо људе да враћамо у Лебане, али да ће се из месеца у месец видети да ставри иду на боље.

– Гледаћемо да доводимо инвеститоре на југ, да отварамо фабрике и запошљавамо људе, а онда и да плате буду веће – рекао је Вучић.

Он је посебно подвукао да турксих туриста има највише у Србији и захвалио им се на томе, те додао да жели да их буде још више и да не долазе само у Београд, већ и у Лесковац, Ниш, Лебане, Владиничин Хан, да виде лепоте Србије, где ће бити дочекани уз све гостропримство и гостољубље нашег народа.

Председник Србије је приметио да га за пет година никада нигде није дочекао толики број људи, као данас у Лебану и рекао да је срећан што је био и први премијер и први председник који је дошао да обиђе Лебане.

– Нисам дошао само да га обиђем, већ смо нешто и урадили – подвукао је он.

Извор: blic.rs

ПОДЕЛИТЕ.